Посольство РФ оточили парканом і колючим дротом. Є затримані

31 серпня 2010 р., близько 14:30 біля 15 активістів "Коаліції учасників Помаранчевої революції" (КУПР) провели біля посольства РФ акцію солідарності з російською опозицією, яка кожного 31 числа проводить в Росії "Марші незгодних". Також вони протестували проти затримання їх на Майдані Незалежності у свято 24 серпня.
 
 
Щоб алегорично показати обмеження в Росії і потроху, слідом за нею, в Україні, свободи мирних зібрань, вони розтягнули біля посольства сітчатий паркан, на якому закріпили на місці ж намальовані гасла "За нашу і вашу свободу!" і "Свободу не спинити".

Також учасники принесли з собою моток колючого дроту, але як тільки двоє з них почали розгортати його біля металевого паркану, що оточує посольство, міліція схопила їх і відтягла до решти активістів. Тоді усі активісти підняли свій паркан з гаслами угору і почали скандувати: "За нашу і вашу свободу!" і "Свободу політв’язням!". Це тривало кілька секунд, а далі міліціянти знову схопили двох лідерів КУПР - Сергія Мельниченка і Петра Михайленка і потягли їх у свій "бобик". При затриманні обоє активістів кричали "Ми не чинимо опору!". Як на мене, затримано їх взагалі ні за що.

 
Заява «Коаліції учасників Помаранчевої революції»

ВГО «КУПР» висловлює рішучий протест проти утисків свободи зібрань в Україні. Нова влада під керівництвом Віктора Януковича послідовно забороняє та жорстоко розганяє всі акції протесту, які організовує опозиція. Як приклад – арешти правих активістів у Києві під час візиту московського патріарха Кирила Гундяєва та скандальні затримання активістів «КУПРу» на Майдані під час святкування найголовнішого державного свята країни – Дня Незалежності.

31 числа кожного місяця опозиційні сили Росії виходять на Тріумфальну площу для того, аби витребувати у влади виконання 31-ї статті Конституції РФ, яка гарантує свободу мітингів та зібрань. Раніше «КУПР» виходив на акції протесту 31 числа, аби підтримати своїх російських побратимів. Але сьогодні ми констатуємо, що ситуація зі свободою мирних зібрань в Україні стрімко наближається до тієї, що є зараз у Росії. Саме тому ми вийшли під посольство РФ не тільки підтримати російську опозицію, але й заявити: «Ми всіма доступними силами боротимемося за право українців висловлювати свій протест на мирних пікетах та демонстраціях».

Нагадаємо: влада Москви огородила всю Тріумфальну площу парканом під прикриттям неочікуваної реконструкції, а насправді – аби не допусти збору опозиції у центрі міста.

За таким парканом може опинитися і українська опозиція, адже чинна влада у своїх діях сліпо копіює дії московського авторитарного режиму. Нам не потрібен сусід, який нав’язує свою злу волю. Саме тому активісти «КУПР» заблокують посольство РФ колючими дротами та 40-метровим парканом.

Росії – власні паркани!
Україна буде вільною!
Слава Україні!"
 
 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА, фото і відео автора

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.