Генпрокурор не розуміє правову природу рішення Європейського суду - Сергій Власенко

vlasenko23 30 2012

 

Народним депутатам фракції «БЮТ-Батьківщина» після тривалих наполягань таки вдалося зустрітися з Генеральним прокурором.


Про це повідомив депутат Сергій Власенко, передає byut.com.ua.

За його словами, Генпрокурору було передано сім заяв з приводу незаконного порушення кримінальних справ стосовно Юлії Тимошенко та виконання рішення Європейського суду щодо лікування екс-прем’єра у стаціонарному медичному закладі.

Нам довелося півгодини чекати під приймальнею, а потім ще й наполягати, щоб пан Пшонка прийняв нас особисто», - розповів Власенко.

«Як ми почули, у нас різне розуміння правової природи рішення Європейського суду з прав людини, оскільки як і Мін’юст, Генпрокуратура вважає, що рішення Європейського суду носить рекомендаційний характер» - сказав він.

При цьому Сергій Власенко нагадав, що приписи Європейського суду є повноцінними судовими рішеннями і є обов’язковими для виконання.

«Ми наполягаємо, щоб Юлію Тимошенко лікували у спеціалізованому стаціонарному медичному закладі, а не як минулого тижня, коли у неї намагалися взяти пункцію прямо в камері Качанівської колонії», - сказав він.

Власенко повідомив, що заяви народних депутатів також стосувалися всіх кримінальних справ, порушених проти лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

«Депутати в тому числі вимагали закрити за відсутністю складу злочину порушену справу за податкові зобов’язання ЄЕСУ, яку, як відомо, наступного тижня мають передати до суду», - зазначив він.

«Ми і написали, і сказали Генпрокурору, що ці справи були закриті ще у 2005 році і не можуть бути переглянуті ще раз, оскільки по них є рішення Верховного Суду», - підкреслив Сергій Власенко.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.