Подвійні стандарти, або як влада продукує корупцію

fedorukОфіційно влада взяла курс на подолання корупції. Навіть закони напродукувала. Проте, на відміну від Грузії, боротись з корупціонерами не почала, а стала жити за принципом: хочеш побороти корупцію, тоді очолюй її.


Саме тому сьогодні українці спостерігають неприкриті прояви корупції, які влада навіть не бере на себе зобов’язання пояснювати або виправдовувати. Українців тримають за таких собі дурнів, а виходячи на ТВ, голосно наголошують, що боротьба з корупцією – головна мета, і що той же Луценко сидить саме за прояв корупції, що буцімто він не тільки махлював з грошима для святкування Дня МВД, а ще й, бусурман, надав житло своєму водієві.

Можливо б, люди повірили у щирість української влади, аби не одне «але». Річ у тім, що нині чиновники і прокурори крадуть з бюджету чимало коштів, а також не відмовляють собі і в отриманні житла. Проте тих, хто сьогодні незаконно отримує житлові метри, в СІЗО не саджають, оскільки ці особи – прокурори, і їм порушувати закон – нормальне явище.

Редакція «KZ» отримала цікаву інформацію від справжнього борця з корупцією Бархоленка Віктора Михайловича, який вже не перший рік проводить розслідування злочинних дій влади Бучанського міського голови А. П. Федорука. Бархоленко навіть писав неодноразові звернення до гаранта Конституції з приводу його безпосереднього втручання задля припинення корупції. Та чомусь з адміністрації президента надходять лише відписки, а віз – і нині там. І складається враження, що влада, запровадивши подвійні стандарти, відмежувалась від суспільства величезним парканом і… продукує корупцію у повній мірі. То чому опозиціонера Луценка тримають за гратами, а Федорука і тих, хто отримує від нього блага, влада не чіпає? Питання риторичне, проте, читачі «KZ» можуть самостійно зробити висновки, чи повинен Федорук нести кримінальну відповідальність за свої вчинки, тим паче, що факт надання ордеру на трьохкімнатну квартиру заступникові прокурора Київської області Матвійцю А. А. в м. Буча за адресою бульвар Б. Хмельницького, підтверджується документами. І це, незважаючи на те, що пан Матвієць А. А. у 2002 році уже отримав трьохкімнатну квартиру в м. Бровари. Тож виходить, що заступник прокурора Київської області, не змінюючи свого постійного місця роботи та посади, отримав дві трьохкімнатні квартири.

Більше того, як з’ясувалось, ордер на квартиру у Бучі заступникові прокурора Київської області видав його земляк з села Великої Ведмедівки Красилівського району Хмельницької області - голова Бучанської міської ради Федорук А. П. як раз за те, що пан Матвієць зам'яв кримінальні справи по Федоруку з розкрадання земель державної та комунальної власності.

Тож як розцінювати подібне надання житла? Правильно – хабар за послугу. Проте, коли щось подібне провертали «помаранчеві» - влада голосно бравує боротьбою з корупцією, як, наприклад, у ситуації з Аваковим, от коли це стосується тих, хто нинішній владі допомагає прикривати їхні чорні справи та закриває усі кримінальні справи проти певних осіб, то тоді це – не корупція, а подяка від вдячного чиновника.

Проігнорував знаний «борець з корупцією» Янукович і повідомлений факт незаконного надання двокімнатної квартири Федоруком і своєму підлеглому, начальнику Бучанського УЖКГ Кравчуку В. Д., який на той час працював на цій посаді лише вісім місяців. За дивних обставин квартира знаходиться поряд з квартирою Матвійця за адресою м. Буча, бульвар Б. Хмельницького. Також благородний голова Федорук в додаток до квартири презентував Кравчуку ще й земельну ділянку і ювілейну медальку, а «невдячний» Кравчук, отримавши задарма стільки комунального майна, чомусь і надалі на службовому автомобілі щодня їздить на постійне місце проживання до м. Києва на вулицю Чорнобильську.

Та й то не все. За що ж пан Кравчук отримав таку щиру подяку від пана Федорука в той час, як на черзі на отримання житла чи земельної ділянки стоять тисячі осіб, які зробили для держави набагато більше корисного, аніж Кравчук? Чи не за надання можливості відмивання бюджетних коштів? Нині можна стверджувати: за попередньою змовою Бучанський міський голова пан Федорук А. П. виділяє бюджетні кошти на УЖКГ, а начальник Бучанського УЖКГ Кравчук В. Д. їх успішно відмиває на суму майже мільйон гривень. Даний факт підтверджено актом перевірки контрольно-ревізійного відділу м. Ірпінь, а матеріали ревізії передані до прокуратури м. Ірпінь. Та все ж результати прокурорського реагування відсутні. Є всі підстави вважати, що заступник прокурора Київської області пан Матвієць для свого земляка, пана Федорука, зам'яв подальші дії прокуратури по Кравчуку, а останній за цю послугу презентував йому свою двокімнатну квартиру.

Ось така собі схемка збагачення за державний кошт, коли, як кажуть, і вовки ситі і вівці цілі. Усі дієві особи цієї афери пречудово проживають і не переймаються тим, що влада бореться з корупцією. То вона інших «загрібає», а своїх чіпати – боронь Боже. А за те, що влада дозволяє йому проводити такі оборудки, бучанський голова буде щиро вдячний і… допоможе сфальсифікувати вибори Партії регіонів. Саме в такий спосіб, коли рука руку миє, і проводиться боротьба з корупцією. Та й не дивина: коли ти корупцію очолюєш, побороти її легко, підпорядкувавши собі та дати можливість красти іншим.

P.S. Бархоленко Віктор Михайлович надав редакції усі документи, які підтверджують факти, викладені у матеріалі.

Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.