Польський президент здивований, що Порошенко не просить в нього зброї

poroh komorovskiy

 
Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив про готовність продати Україні зброю і військову техніку. Про це він сказав на прес-конференції після переговорів з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Tvn24.


Броніслав Коморовський зазначив, що Польща відкрита у справі продажу зброї Україні і що Україна не зв’язана в цьому питанні жодними санкціями і що він лише чекає на відповідний крок України.

«Я знаю, що вас дуже цікавить питання з приводу озброєнь. Так от я скажу, що я ніде не чув, щоб було якесь ембарго на продаж зброї Україні. Якщо Україна буде в цьому зацікавлена, то, звичайно ж, Польща абсолютна відкрита до таких розмов», - сказав президент Польщі, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Крім того, Коморовський наголосив, що Польща цілковито підтримує територіальну цілісність України, її незалежність і суверенітет. Проте Президент України Петро Порошенко під час сьогоднішньої розмови з президентом Польщі Броніславом Коморовським не звертався з проханням продати українцям зброю для боротьби з бойовиками та російськими військовими на Донбасі, передає кореспондент УНІАН з Варшави.

«У розмові з Порошенком такі очікування не озвучувалися», - сказав Коморовський, відповідаючи на питання журналістів, чи готова Польща продавати зброю Україні. Коморовський зазначив, що глава Української держави натомість просив Польщу надати допомогу у сфері модернізації української армії, що, за його словами, має відбутися після стабілізації ситуації в Україні.

Президент Польщі також запевнив, що польська влада готова надати таку допомогу, наголосивши, що Польська держава має величезний досвід у питанні модернізації армії, оскільки реформувала свою посткомуністичну армію за стандартами НАТО...

Нагадаємо, раніше глава МЗС Польщі говорив, що немає жодних заборон на постачання зброї до України, потрібна лише зацікавленість у цьому України.

Наталія Петренко, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.