П’ять глав МЗС підтримали створення Міжнародного трибуналу щодо MH17

mn17 tribunal

 
Створення Міжнародного кримінального трибуналу для розслідування авіакатастрофи Боїнга рейсу MH-17 забезпечить найвищий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності, а також дозволить використовувати потенціал міжнародного співтовариства.


Про це йдеться в заяві п'яти міністрів закордонних справ - Павла Клімкіна (Україна), Берта Кундерса (Нідерланди), Аніфа Амана (Малайзія), Джулі Бішоп (Австралія), Дідьє Рейндерса (Бельгія), повідомляє Укрінформ з посиланням на Financial Times.

«Тепер, як прокурор повідомив, що незалежне кримінальне розслідування може бути завершене до кінця цього року, наші країни попросили Раду Безпеки ООН швидко створити Міжнародний кримінальний трибунал, - йдеться у заяві. - Такий суд буде забезпечувати найвищий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності. Вершитиме правосуддя для сімей всіх жертв MH-17».

У заяві зазначається, що створення Міжнародного кримінального трибуналу «дозволить забезпечити широку міжнародну підтримку і максимально використовувати потенціал міжнародного співробітництва».

Міністри впевнені, що «в майбутньому суд зобов'язав би всі держави повною мірою співпрацювати з Міжнародним трибуналом і його органами».

Як повідомлялося, раніше до створення трибуналу закликали Австралія, Бельгія, Нідерланди, Україна, Малайзія. Ідею підтримала Франція. Російська сторона, яка має право вето в Радбезі ООН, заявила, що не підтримує цю ідею.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация в районах проведения боевых действий остается сложной, но контролируемой. Сегодня немножко притихли наши враги на Слобожанском направлении

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.