​У Сенаті США пропонують законодавчо закріпити санкції проти росії

Сенатори США від обох партій дають зрозуміти, що підтримують внесення положення про посилення санкцій проти росії в законопроект про економічні санкції проти Ірану в зв'язку з програмою Тегерана щодо розробки балістичних ракет. У середу Сенат проголосував за продовження обговорення законопроекту про санкції проти Ірану, повідомляє «Голос Америки».


Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що підтримує ініціативу про внесення положення про санкції проти росії в остаточний варіант законопроекту.

Голова комітету Сенату з міжнародних відносин Роберт Коркер, який вніс законопроект щодо Ірану, і голова комітету з банківської діяльності Майк Крейпо працюють над досягненням угоди з провідними демократами.

«Відчувається серйозне роздратування, пов'язане з тим, що росія втрутилася в наші вибори, а відповіді на це, фактично, так і не було», - заявив сенатор Джон Корнин, другий за рангом республіканець у верхній палаті Конгресу.

Такий крок свідчить про те, що в Конгресі є сили, які хочуть перешкодити зусиллям президента Дональда Трампа щодо поліпшення відносин з москвою.

Передбачається, що санкції проти росії повинні покарати москву за її дії в Україні та Сирії.

Крейпо і сенатор-демократ Шеррод Браун пропонують законодавчо закріпити і посилити існуючі санкції, зафіксовані в указах президента, і стосуються російських енергетичних проектів і кредитного фінансування. Вони також пропонують ввести нові санкції щодо таких сфер російської економіки, як гірничодобувна і металообробна промисловість, а також залізничний сектор.

Представник Макконнелла Дейвід Попп припустив, що голосування щодо поправок про антиросійські санкції і заключне голосування щодо законопроекту відбудеться наступного тижня.

Положення, які визначають Ірану, дозволять Трампу вводити економічні санкції проти компаній і фізичних осіб, які свідомо надають Ірану матеріальну підтримку в його програмі випробувань балістичних ракет і терористичної діяльності.

Сенатор Роберт Коркер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.