​Трамп продовжив дію надзвичайного стану в сфері національної безпеки США стосовно України

Своїм рішенням від 4 березня президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік дію надзвичайного стану в сфері національної безпеки США у зв’язку з ситуацією в Україні. Про це йдеться в повідомленні, розповсюдженому прес-службою президента, повідомляє «Голос Америки».


В оголошенні Дональд Трамп зауважив, що загрози, які стали підставою для введення надзвичайного стану, продовжують існувати.

Зокрема, серед підстав такого рішення є «дії та стратегії осіб, що шкодять демократичному процесу та установам в Україні, загрожують миру, безпеці, стабільності та суверенітету, територіальній цілісності, а також підтримують зловживання активами. Підставою є спроби росії анексувати Крим та використання сили в Україні.

Це – продовжує становити нетипову і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», - йдеться в повідомленні за підписом президента Трампа.

Як зазначається в документі, повідомлення президента буде опубліковано в Федеральному реєстрі США.

Рішення про надзвичайний стан в сфері національної безпеки США стосовно України було прийнято 6 березня 2014 року і є підставою для подальших дій виконавчої гілки влади США з введення санкцій, пов’язаних з ситуацією в Україні.

16 березня та 20 березня 2014 року, нагадує повідомлення, президент США видав накази 13661 та 13662, якими розширив сферу надзвичайного стану.

Надзвичайний стан у США оголошувався 60 разів з часу введення в дію відповідного закону в 1976-му, пише NPR. На тепер діє 31 рішення про надзвичайний стан, включаючи рішення стосовно України. В трьох чвертях випадків надзвичайний стан у США оголошувався, щоб запровадити санкції або торговельні обмеження проти інших країн. У решті випадків надзвичайний стан оголошувався після терористичних нападів або природних катаклізмів.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация в районах проведения боевых действий остается сложной, но контролируемой. Сегодня немножко притихли наши враги на Слобожанском направлении

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.