​Елегантний геополітичний ляпас

Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Альянс ухвалив рішення через 5 місяців після подачі заявки Україною. Україна стала учасником програми партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО. Україна отримала статус партнера.


Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, зазначений статус Україна отримала заслужено.

«Цей день настав. Я щиро вдячний нашим партнерам в Альянсі, завдяки яким це рішення стало можливим. Україна нарешті отримала статус партнера розширених можливостей НАТО. Ми робимо одні одних сильнішими разом!» - заявив Кулеба.

Нагадаємо, заявку на участь у партнерстві розширених можливостей НАТО Україна подала рівно 5 місяців тому - 15 січня.

Серед іншого, участь у програмі EOP передбачає розширене співробітництво у сфері розвідки та надання можливості представникам країн-партнерів отримувати посади в штаб-квартирі або в структурах НАТО.

Подальшим кроком, ймовірно, стане надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО, за словами українських дипломатів, для цього потрібно схвалення всіх союзників.

Цю подію прокоментував на своїй сторінці Фейсбук журналіст Andriy Tsaplienko.

«Сьогодні в кремлі закривають шампанське. Україна стає ближче до НАТО. Альянс оголосив про надання Україні статусу особливого партнера з розширеними можливостями (Enhanced Opportunity Partner). Разом із Австралією , Швейцарією та Грузією ми тепер серед 6 країн, у яких з НАТО справді особлива політична та військова взаємодія. Чого тільки вартий доступ до секретних розвідданих альянсу. Але головне це те, що ми на крок ближче до мрії і на крок далі від ворога. Свою заяву про особливий статус партнерства з Україною НАТО робить у «день Росії». Елегантний геополітичний ляпас, як на мене», - написав Andriy Tsaplienko.

Фото зі сторінки ФБ Andriy Tsaplienko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.