Режим Януковича заборонив читати вірші Шевченка на його батьківщині

shevchenko

 
Влада проігнорувала заходи зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка. Про це заявив один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко, який разом з народними депутатами Миколою Княжицьким, Олександром Бригинцем, депутатами Черкаської обласної ради та громадськістю побували на малій батьківщині Шевченка у селах Моринці та Шевченкове.


«Влада оригінально відзначає день народження Шевченка, особливо «взявши до уваги» критику Януковича, що немає належної підготовки до 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича», - сказав Томенко.

Він повідомив, що у Моринцях влада поклала квіти і пошанувала Шевченка з 7 до 8-ої ранку, «щоб не зустрічатися з простими людьми, і прославилася тим, що заборонила читати вірш Шевченка «Розрита могила» як революційний».

«У Шевченковому місцеві чиновники провели захід у будинку культури, але, як сказали нам місцеві жителі, вони не пам’ятають, щоб на день народження Шевченка у селах, де народився і виховувався Великий Кобзар, не то що президент, не те що пересічний член уряду, а навіть керівники області не приїхали», - зазначив Микола Томенко. «Рівень пошанування Шевченка обмежився заступниками обласної влади та чиновниками ще нижчого рівня», - сказав він.

Микола Томенко поінформував, що «Батьківщина» разом з відомими діячами культури та письменниками буде ініціювати створення громадського оргкомітету з пошанування Тараса Шевченка, «оскільки на прикладі сьогоднішнього дня народження складається враження, що влада більше думає як вкрасти на грошах на відзначення 200-річчя Шевченка, а не вшанувати Великого Кобзаря», - повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.