У в’язниці продовжують порушувати права Юрія Луценко

lutsenko mensk

 
Захисники Юрія Луценка вчергове не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним. Про це повідомила захисник і дружина Ірина Луценко відразу після відмови співробітниками ВК напряму у конфіденційному форматі зустрітися із екс-міністром внутрішніх справ, який відбуває покарання у Менській виправній колонії №91, повідомляє nso.org.ua.


«Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос лише у телефонну слухавку», - зазначила Ірина Луценко, наголосивши на порушеннях як прав захисників, та і самого засудженого.

У свою чергу Адвокат Ігор Фомін наголосив, що попередньо він направив на ім’я керівника Менської ВК №91 заяву про порушення прав його підзахисного Юрія Луценка.

«Це недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок», - уточнив адвокат екс-міністра.

Однак, не дивлячись на наявність такої заяви, керівництво Менської ВК діяло у порушення норм закону.

«Порушуються норми Кримінально-процесуального та кримінально-виконавчого кодексів на право адвокатської таємниці», - завив Фомін.

Адвокат наголосив, що вони разом із Іриною Луценко змушені були припинити спілкування із підзахисним у загальній кімнаті для побачень.

«Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вчергове запропоновано спілкуватися з ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховуються, записується та, напевно, транслюється за вимогою», - зазначив Фомін.

Сам Юрій Луценко заявив, що у такому разі він відмовляється від побачень із захисниками у такому форматі для отримання правової допомоги.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.