До порядку денного Верховної Ради включені питання, на яких наполягала опозиція

pitannya

 
До порядку денного парламенту включено питання про призначення київських виборів, скасування пенсійної реформи, відставки уряду, а також про декриміналізацію статей, за якими незаконно засуджена Юлія Тимошенко.


Про це повідомив журналістам у Рівному голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк перед початком акції «Вставай, Україно!». «Нам вдалось продемонструвати єдність української опозиції. Те, що українці бачать, що опозиція єдина в досягненні своїх цілей, що опозиція здатна перемагати, здатна не просто боротись, а ще і показувати результат – це дуже вадливо», - наголосив він.

«Ми боремось позапарламентськими методами, але нам вдається і багато що зробити в рамках Верховної Ради. Партія регіонів пішла «на попятную», і до порядку денного включені всі питання, які опозиція вимагала для розгляду Верховної Ради», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Голова фракції «Батьківщина» повідомив, що до порядку денного включено питання про призначення виборів мера Києва та Київради, про скасування пенсійної реформи, про відставку Кабінету міністрів України: «Також включено питання про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими незаконно ув’язнена Юлія Тимошенко».

За його словами, включення питань, на яких наполягала опозиція, до порядку денного – це реакція на те, що опозиція зібрала підписи за проведення позачергової сесії. «Тому ми не вбачаємо доцільності в позачерговій сесії, а будемо розглядати ці питання, адже Партія регіонів зрозуміла, що на вимоги опозиції треба йти».

Відповідаючи на запитання журналіста щодо звільнення Юрія Луценка, Арсеній Яценюк наголосив: «Для опозиції це означає, що Юрій Луценко повертається в політичне життя. І я цьому щиро радий, тому що Юра має великий досвід, він показав себе як справжній борець. Його досвід дуже потрібний для Об’єднаної опозиції».

На Майдані Незалежності в Рівному триває мітинг «Вставай, Україно!». 20-тисячний майдан заповнений вщент. Люди стоять на прилеглих вулицях, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.