«Степи мрійників» Володимира Кличка

Володимир Кличко уособлюватиме українську експозицію на 53-ій Всесвітній виставці мистецьких досягнень у Венеції.  Саме йому доручили представляти спільний українсько-японський проект «Степи мрійників» («Steppes of Dreamers»).

Венеційське бієнале  - найцікавіша мистецька подія, яка відбувається раз на 2 роки. 

 Для України, що представлена одним з найпотужніших центрів сучасного мистецтва – PinchukArtCentre -  це унікальна можливість відкрити всьому світу   свою мистецьку силу.  Організатори українського павільйону до останнього дня зберігали інтригу свого задуму. І ось сюрприз  розкрито!

Уособленням  українського мистецтва став чемпіон Володимир Кличко! Адже  одна з ідей художників – це дослідження  соціальних ролей, які відомі люди відіграють у суспільстві. Для цього  чемпіон світу зі спорту, художник та колишній фешн-дизайнер помінялися місцями! Так з’явився незвичний мистецький дует - колишній фешн-дизайнер, а тепер епатажний художник Ілля Чічкан та нагасакієць Міхара Ясухіро, який навпаки починав як художник, а тепер перетворився на гуру японської моди. А їхнім  куратором став  – чемпіон світу з боксу.

«Боксерський двобій – це не лише спорт, але ще й  видовищний публічний перфоманс. Таким чином,  участь у «Степах мрійників» -  це певного роду трансформація моєї ролі у суспільному житті. Це трансформація  перфомансу з площини спорту до площини арту. Я дуже радий, що мені надано можливість зробити так, аби кожна людина в світі   відкрила Україну та її людей по-новому», - прокоментував Володимир Кличко.

Чи буде Володимир Кличко особисто представляти український проект? – ця інтрига розкрилась  всім глядачам в день відкриття. Тут теж не обійшлося без перфомансів, адже  Володимира представив його брат Віталій Кличко.  

«Дякуючи  PinchukArtCenter «СТЕПИ МРІЙНИКІВ» сьогодні тут, в мальовничій Венеції. Лише українці можуть так красиво та оригінально представити свою країну в одному з найромантичніших місць на землі.  Я дякую Віктору Пінчуку, а також куратору проекту – моєму  брату, за реалізацію найсміливішої мрії українців - підкорити  Європу.  Ми бажаємо українській експозиції перемоги у Венеції», - сказав на відкритті Віталій Кличко.  

 Цікава задумка художників, загадки та мистецькі  інтриги – все це українські «Степи мрійників».  Цьогорічний  павільйон PinchukArtCentre - це унікальна можливість для критиків та глядачів подивитись на Україну  очима відомих людей. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация в районах проведения боевых действий остается сложной, но контролируемой. Сегодня немножко притихли наши враги на Слобожанском направлении

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.