Встановлені всі бійці «Беркуту», які розстрілювали мітингувальників під час Революції Гідності

rozstril revolution

 
Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за результатами проведеного спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України комплексу слідчих та розшукових дій встановлені всі бійці роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, які брали участь у розстрілі протестувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в м. Києві. Тоді від куль спецпризначенців загинули 39 учасників мирних протестів, і не менше 8 осіб було поранено. 


Крім раніше затриманих двох бійців та командира цього підрозділу слідчими 23 лютого 2015 року повідомлено про підозру ще 20-ти бійцям так званої «чорної роти» за ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств та замахів на вбивства декількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб; втрата табельної зброї). 

Двох бійців із зазначеної кількості підозрюваних 23 лютого цього року внаслідок спільної спецоперації Генпрокуратури, МВС та СБУ було затримано, а інших оголошено в розшук, та судом винесено ухвали про їх затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу.

За результатами більше двадцяти обшуків, проведених одночасно в м. Києві та шести областях, а також інших слідчих та процесуальних дій, отримані додаткові дані причетності вказаних осіб до інкримінованих злочинів.

Слідство у провадженні триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.