Тайські протестуючі обіцяють нові протести, незважаючи на репресії

Тайські протестуючі заявили, що проведуть у суботу ще одну демонстрацію, незважаючи на репресії з боку поліції та тримісячні протести, спрямовані проти монархії та уряду.У п'ятницю поліція вперше застосувала водомет проти демонстрантів. За минулий тиждень заарештовано понад 50 осіб, включаючи лідерів протестів.


«Ми засуджуємо будь-яке насильство проти людей», - йдеться у заяві «Народного руху». «Ми продовжимо протестувати 17 жовтня», - зазначено у повідомленні протестуючих, які доносять до співвітчизників інформацію про готовність поліції застосування тактики придушення.

Даючи коментар Reuters, прес-секретар уряду Ануча Бурапачайсрі заявив: «Жодна зі сторін не має перемоги чи отримати поразку. Протести – шкодять країні. Уряд хотів би попросити протестуючих не збиратися і залишатися мирними».

У четвер він наказав заборонити акції протесту, які стали найбільшим викликом за останні роки прем'єр-міністру Праюту Чан-Оча і викликав безпрецедентну критику короля Маха Ваджіралонгкорна. Однак, одразу по забороні у Бангкоку наперекір владі десятки тисяч людей вийшли на протести.

Протестуючі вимагають усунення прем'єр-міністра, який вперше взяв владу під час державного перевороту у 2014 році. Він відкидає звинувачення протестуючих у тому, що він аби зберегти владу сфальсифікував минулорічні вибори.

Король Таїланду не коментує протестів, але у своєму виступі на державному телебаченні все ж наголосив, що Таїланду потрібні люди, які люблять країну та монархію.

А гонконгський активіст Джошуа Вонг розмістив у Твіттері свою фотографію, на якій він вітає тайських агітаторів і тримає хештег #StandWithThailand. «Люди не повинні боятися своїх урядів», - сказав він. «Це уряди повинні боятися свого народу».
За матеріалами Reuters
Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.