​Видавець The Enquirer отримав штраф за порушення виборчого законодавства - воно платило гроші за історії Трампа, які не збиралося публікувати


Материнська компанія американського таблоїда була оштрафована за порушення федерального законодавства про вибори після того, як суд встановив, що видавнича фірма купувала та приховувала історії, які могли зашкодити виборчій кампанії Дональда Трампа у 2016 році, повідомляє Голос Америки.

Як пояснює New York Times (NYT), таблоїд The National Enquirer був дружнім до Трампа і став потужною політичною зброєю, яку поставили на службу цьому кандидату в порушення закону про фінансування передвиборчої кампанії.

Під час свідчень у нью-йоркському суді у справі проти Дональда Трампа видавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер визнав, що платив людям, які розповідали про зв'язки з політиком, щоб «поховати» історії, які могли зашкодити Трампу.

Як пояснює NYT, відповідно до Першої поправки американської Конституції, газетам дозволено підтримувати кандидатів, але підтримка The Enquirer вийшла за межі журналістики – воно платило гроші за історії, які не збиралося публікувати.

«Коли хтось балотується на подібну державну посаду, ці жінки дуже часто телефонують у такий журнал, як The National Enquirer, щоб спробувати продати свої історії», — свідчив Пекер.

Наприклад, видання заплатило 150 000 доларів за історію, яку модель Playboy Карен Макдугал готувалася розповісти про роман, який, за її словами, вона мала з кандидатом. Потім нічого не було опубліковано. Сам Трамп заперечує, що мав роман із Макдугал.

Пекер сказав, що рішення приховати такі історії було ухвалено після зустрічі 2015 року із Трампом. Тоді він пообіцяв, що таблоїд публікуватиме схвальні історії про кандидата в президенти та стежитиме за людьми, які продають історії, що можуть йому зашкодити.

Також 30 000 доларів США заплатили за історію, розповсюджену швейцаром Trump Tower Діно Саджудін. Той стверджував, що знає покоївку, яка нібито народила дитину від Трампа. Історія виявилася неправдою, сказав на суді Пекер.

Прокурори також звинувачують Трампа у фальсифікації ділових записів, щоб приховати платіж у розмірі 130 000 доларів, за мовчання порнозірки Стормі Деніелс. Вона стверджує, що мала сексуальні зв'язки з Трампом.

Сам Трамп заперечує будь-які зв'язки з Деніелс. А його адвокати стверджують, що Трамп не скоював жодних злочинів і діяв лише для захисту своєї репутації.

Справа в Нью-Йорку – єдина із чотирьох кримінальних обвинувачень, висунутих проти Трампа, яка може дійти до відкритого судового процесу до виборів президента у листопаді цього року.

Якщо до цього дійде, Трамп буде змушений з'являтись на судових слуханнях, що значно обмежить його агітаційні кампанії, пише американська преса.

Інші обвинувачення проти Трампа стосуються зловживань у спробі вплинути на вибори 2020 року та незаконного заволодіння секретними документами національної безпеки вже після закінчення президентського терміну.

Трамп у Верховному суді Манхеттена, 23 квітня 2024 року. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.