​12 років позбавлення волі: вирок військовослужбовцям збройних сил рф


16 квітня 2024 року Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено вирок у кримінальному провадженні щодо військовослужбовців збройних сил російської федерації, що обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 28, частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Військовослужбовець зс рф Н. за попередньою змовою з військовослужбовцем зб рф Б., будучи озброєними вогнепальною автоматичною зброєю невстановленого зразка та боєприпасами, перебуваючи в тимчасово зайнятому збройними силами рф селі Іванівка Чернігівського району Чернігівської області, умисно здійснили інше порушення законів та звичаїв війни, а саме нелегальне ув’язнення (незаконне утримання) цивільної особи, що перебуває під захистом, погрозу вбивством та катування (тортури).

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених, котрі показань суду не надавали.

Військовослужбовцям збройних сил російської федерації суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Фото cn.cn.court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.