​Черговий мільйон снарядів і ракет - Естонія знову знайшла боєприпаси для України


Естонія «знайшла» мільйон снарядів і ракет для України, повідомив міністр оборони країни Ганно Певкур. За інформацією видання Forbes, це половина боєприпасів, необхідних українським артилеристам до кінця року.

Раніше ідею про те, як віднайти для України мільйон боєприпасів, висловила Чехія. Естонія, каже міністр, планує залучити ті самі країни, які фінансово приєдналися до чеської ініціативи, передає Голос Америки.

Маючи до 2,5 мільйона додаткових снарядів і ракет до кінця року, українці могли б зрівнятися із рівнями запасів росії, вважає Певкур.

Де саме Естонія могла отримати снаряди та ракети, Певкур не уточнив. Але йдеться також про «переважно неєвропейські країни», як і у випадку Чехії.

І знову європейські посадовці зазначають, що продавець «сам не бажає», щоб його ім'я було відоме.

За снарядами естонці частково звертаються до країн Східної Європи та Балкан, країни Африки також можуть бути потенційними постачальниками, пише Forbes та нагадує, що аналогічна чеська ініціатива орієнтується на боєприпаси з Південної Кореї, Південної Африки та Туреччини.

Після призупинення допомоги США українські артилерійські батареї перейшли від 6000 снарядів на день до лише приблизно тисячі, констатує видання, тоді як росіяни продовжували надсилати майже 6000 снарядів на день.

Раніше Певкур заявляв, що Україні терміново потрібна допомога військового характеру, «оскільки одна тільки політична воля Україні не допоможе», цитувало посадовця естонське радіо ERR.

На важливості надання Україні зброї наголошував під час візиту до Вашингтону в інтерв'ю Голосу Америки і міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.