​Поліцейські Києва викрили шахраїв, які під приводом отримання гуманітарної допомоги ошукували благодійні організації

Спільники звертались до різних фондів із запитами нібито від військових частин, а отриману надалі допомогу у вигляді тактичного знаряддя, медичного обладнання та аптечок перепродавали. На даний час встановлена причетність фігурантів до семи злочинних епізодів на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень. Ділкам загрожує до восьми років позбавлення волі, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

Оперативники Подільського управління поліції спільно з аналітиками кримінального аналізу викрили двох мешканців столиці, 1990 та 1992 років народження, у вчиненні шахрайських дій.

За інформацією очільника поліції Києва Дмитра Шумейка, фігуранти, не маючи жодного відношення до сил оборони країни, підробляли листи від військових частин та надсилали волонтерським фондам із запитом на отримання допомоги:

«Отриману номенклатуру у вигляді кровозупинних бинтів, турнікетів, рюкзаків бойового медика та інших товарів зловмисники надалі перепродавали. Ми встановили, що таким чином ділки ошукали щонайменше три організації на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень. Під час обшуків за їх місцями мешкання ми вилучили близько пів мільйона гривень, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, фальшиві документи та печатки, гуманітарну допомогу, військову форму та інші речові докази».

Обох зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру у вчиненні семи злочинних епізодів за ч. 4 ст. 190, Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене за попередньою змовою групи осіб, в умовах воєнного стану та у великих розмірах. Їм суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Санкція інкримінованих статей передбачає до восьми років позбавлення волі.

«Наразі ми встановлюємо всі факти злочинної діяльності затриманих, а також кількість організацій, які постраждали від дій фігурантів» - додав Дмитро Шумейко.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.