Військова криза - ​Залужний, Сирський...


Залужний – Сирський, це не про кадрову реформу у ЗСУ, це про глибинну соціальну, політичну і тепер вже військову кризу.

Невже хтось серйозно вірить у те, що зі зміною командування почне щось змінюватися у позитивний бік на фронті? Зараз говорю не про високотехнологічні системи озброєння, тут ми повністю залежимо від Заходу і, в першу чергу, від США.

Дадуть – гарно. Не дадуть – печаль.

Маю на увазі інше. Народ масово біжить з країни, бо не хоче жити там, де його вважають за шматок м’яса, там, де йому не дозволяють заробити на життя, там, де, якщо тебе вб’ють на фронті, то, скоріш за все, з пів року ніхто про це не дізнається, бо твоя зарплата потрібна якомусь покидьку у погонах. У суспільстві панує відчай і страх. Слово ПЕРЕМОГА якщо і звучить, то якось вже невпевнено і приречено. Це, якщо про соціальну складову.

Внутрішня політика, як і зовнішня, формується на Банковій. І перша, і друга президентом Зеленським з його декількома менеджерами, повністю провалені. На виході маємо економіку, що не здатна забезпечити військо тим необхідним, яке не потребує завозу з-за океану – мінами, снарядами, ракетами, мінометами, дронами, портативними ношами, пікапами і т.д. І це при тому, що все у нас для цього є.

Оскільки в окопі боєць ще гостріше відчуває несправедливість і зраду, то не треба дивуватися деструктивним настроям та відповідному рівню морального духу у підрозділах. Без турботи про людину зі зброєю, без довіри до командування ЗСУ і керівництва країни по іншому і бути не може.

Скажіть мені, будь ласка, з приходом Сирського ці проблеми вирішаться? Ні. У кращому випадку, вони залишаться на тому рівні, на якому були при Залужному (читай текст вище). Чому? Та тому, що перший крок до ПЕРЕМОГИ починається не з перетрахування кадрів, а з наявності чіткої концепції розвитку держави під час війни, в якій ПЕРЕМОГА намертво пов’язана з економікою і підвищенням рівня життя населення. Тільки це зможе надихнути людей з палкими очима битися за Батьківщину.

В аргументації заміни Залужного на Сирського президент Зеленський заявив, що відтепер у нас з'явиться план війни на 2024 рік. Ви що, бл#ть, серйозно? Вже середина лютого 24-го, а у вас нема плану війни на цей рік? І це каже президент воюючої країни!

…Україна от-от досягне дна. Дно буде виглядати приблизно так – всі, хто бажає, в т.ч. і деякі сьогоднішні партнери, відкусять від неї все, що сподобається, залишивши українцям… ну, може, пару областей. Наслідки будуть жахливі.

Проста заміна одного генерала на іншого, без масштабних і стратегічних рішень на державному рівні, без повної зміни моделі державного управління не дасть позитивних результатів.

Реалії такі - сьогоднішнє військово-політичне керівництво не здатне ані забезпечити ЗСУ у повному обсязі всім необхідним, ані надихнути народ. А оскільки зовнішня політика провалена так же, як і внутрішня, то тупе очікування від партнерів Тамогавків – це, як продовжувати політ у напрямку дна.

Те, що зараз скажу для багатьох, буде виглядати холодним душем. Вибір у нас не великий. Або Банкова передає керівництво країною перехідному уряду, який буде складатися з українців, яким довіряє народ, або – до зустрічі на дні.

...Тільки не кажіть, що вони ніколи на це не підуть, бо в такому випадку - на що тоді ви?

Konstantin Ilchenko, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Konstantin Ilchenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.