​Британія підтверджує відданість безпеці Європи і збільшує допомогу Україні на 500 мільйонів фунтів


Велика Британія повідомила про надання Україні військової допомоги ще на £500 мільйонів фунтів ($617 млн), що доведе загальну суму, виділену Лондоном для Києва у цьому фінансовому році, до £3 мільярдів (($3,7 млрд).

Про це оголосили в день поїздки британського прем’єр-міністра Ріші Сунака до Варшави для переговорів 23 квітня з польським прем’єр-міністром Дональдом Туском і для зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, повідомляє Голос Америки.

На тлі просувань у США зі схваленням багатомільярдної програми військової допомоги Україні британське оголошення стало ще одним відгуком на заклики України негайно збільшити військову підтримку на тлі ознак, що росія посилила наступальні дії на фронті і бомбардування української інфраструктури.

«Захист України від брутальних російських амбіцій важливий для нашої безпеки і безпеки цілої Європи, - йдеться у заяві британського прем’єр-міністра. - Українські збройні сили надалі відважно воюють, але їм потрібна наша підтримка і вона потрібна зараз».

У Лондоні кажуть, що новий набір допомоги зокрема включатиме приблизно 400 транспортних засобів, 1 600 боєприпасів і 4 млн патронів.

Наступного дня - 24 квітня Ріші Сунака чекають у Берліні, де тема російської війни проти України і питання безпеки Європи також будуть провідними.

Британія є провідною постачальницею військової допомоги Україні, ставши першою державою, яка надіслала українцям важкі танки західного виробництва і крилаті ракети.

Також британські бази стали місцем для навчання тисяч українських військових.

Але найвагомішим за обсягами донором допомоги Україні в Європі стала Німеччина.

Німецький канцлер Олаф Шольц нещодавно оголосив про надання Україні додаткової - третьої системи протиповітряної оборони Патріот і закликав інші країни діяти за прикладом Німеччини.

Ріші Сунак. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.