​Сенат США проголосував за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, Байден обіцяв підписати документ сьогодні


Сенат у вівторок переважною більшістю голосів проголосував за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. «За» проголосувало 79 сенаторів, «проти» було 18, повідомляє Голос Америки.

Це останній крок в ухваленні цього законодавства Конгресом після того, як воно пройшло ухвалення у Палаті представників у суботу. Президент Байден заявив, що підпише закон у середу, як тільки йому покладуть документ на стіл. Перші партії військової допомоги доставлять в Україну вже цього тижня, заявив президент США.

«Це надзвичайно важливий день в історії нашої країни і вільного світу. Вони всі спостерігали за тим, що ми будемо робити», – сказав після оголошення результатів голосування лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл.

«Коли путін нарощував свою війну проти України, я сказав своїм колегам, що як наші союзники, так і наші противники будуть пильно стежити за реакцією Америки», – сказав Шумер і додав, що це тривало впродовж багатьох місяців.

«Сьогодні Сенат послав чіткий сигнал, – сказав Макконнелл. – Навіть коли гучні голоси наполягали на тому, щоб відмовитися від відповідальності лідерства, Америка активізувалась, а Сенат тримався міцно».

Лідер сенатської демократичної більшості Чак Шумер сказав, що попри складнощі з ухваленням закону впродовж пів року, Америка послала сигнал усьому миру: «Америка не відвернулася від вас!»

«Сьогодні ми говоримо нашим союзникам: ми разом з вами. Ми говоримо нашим противникам: не зачіпайте нас. США зроблять усе, щоб захистити нашу демократію і наш спосіб життя», – сказав Шумер.

«Сьогодні ми зробили так, щоб президент путін пошкодував про той день, коли він вирішив перевірити рішучість Америки», – сказав Шумер.

Сенат повернувся до роботи у вівторок заради того, щоб розпочати розгляд пакета допомоги, які Палата представників Конгресу США схвалила у суботу 20-го квітня.

Палата представників, яка ухвалила законопроєкт в чотирьох частинах, відправила його до Сенату як єдиний пакет, для ухвалення якого знадобилося лише одне голосування – «за» чи «проти».

Компоненти законопроєкту майже ідентичні тому, який був прийнятий Сенатом за підтримки обох партій у лютому. Він включає 60,8 млрд доларів для України; 26,4 мільярда доларів для Ізраїлю та для гуманітарної допомоги цивільному населенню в зонах конфлікту, включаючи Газу; і 8,1 мільярда доларів для Індо-Тихоокеанського регіону, включно з Тайванем.

Раніше у вівторок відбулося сигнальне голосування, яке засвідчило широку двопартійну підтримку законопроєкту.

Сенат США. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.