​Сенат США проголосував за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, Байден обіцяв підписати документ сьогодні


Сенат у вівторок переважною більшістю голосів проголосував за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. «За» проголосувало 79 сенаторів, «проти» було 18, повідомляє Голос Америки.

Це останній крок в ухваленні цього законодавства Конгресом після того, як воно пройшло ухвалення у Палаті представників у суботу. Президент Байден заявив, що підпише закон у середу, як тільки йому покладуть документ на стіл. Перші партії військової допомоги доставлять в Україну вже цього тижня, заявив президент США.

«Це надзвичайно важливий день в історії нашої країни і вільного світу. Вони всі спостерігали за тим, що ми будемо робити», – сказав після оголошення результатів голосування лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл.

«Коли путін нарощував свою війну проти України, я сказав своїм колегам, що як наші союзники, так і наші противники будуть пильно стежити за реакцією Америки», – сказав Шумер і додав, що це тривало впродовж багатьох місяців.

«Сьогодні Сенат послав чіткий сигнал, – сказав Макконнелл. – Навіть коли гучні голоси наполягали на тому, щоб відмовитися від відповідальності лідерства, Америка активізувалась, а Сенат тримався міцно».

Лідер сенатської демократичної більшості Чак Шумер сказав, що попри складнощі з ухваленням закону впродовж пів року, Америка послала сигнал усьому миру: «Америка не відвернулася від вас!»

«Сьогодні ми говоримо нашим союзникам: ми разом з вами. Ми говоримо нашим противникам: не зачіпайте нас. США зроблять усе, щоб захистити нашу демократію і наш спосіб життя», – сказав Шумер.

«Сьогодні ми зробили так, щоб президент путін пошкодував про той день, коли він вирішив перевірити рішучість Америки», – сказав Шумер.

Сенат повернувся до роботи у вівторок заради того, щоб розпочати розгляд пакета допомоги, які Палата представників Конгресу США схвалила у суботу 20-го квітня.

Палата представників, яка ухвалила законопроєкт в чотирьох частинах, відправила його до Сенату як єдиний пакет, для ухвалення якого знадобилося лише одне голосування – «за» чи «проти».

Компоненти законопроєкту майже ідентичні тому, який був прийнятий Сенатом за підтримки обох партій у лютому. Він включає 60,8 млрд доларів для України; 26,4 мільярда доларів для Ізраїлю та для гуманітарної допомоги цивільному населенню в зонах конфлікту, включаючи Газу; і 8,1 мільярда доларів для Індо-Тихоокеанського регіону, включно з Тайванем.

Раніше у вівторок відбулося сигнальне голосування, яке засвідчило широку двопартійну підтримку законопроєкту.

Сенат США. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.