​США ввели санкції проти компаній, які допомагали Ірану таємно продавати дрони для війни росії в України

США ввели нові санкції проти більш ніж десяти компаній, осіб та кораблів, які, за звинуваченнями, допомагали Ірану таємно продавати дрони для війни росії в України та для дій Корпусу вартових ісламської революції (IRGC). Про це Міністерство фінансів США оголосило 25 квітня, повідомляє Голос Америки.

«Міністерство оборони Ірану продовжує дестабілізувати регіон та світ, підтримуючи війну росії в Україні, безпрецедентні атаки на Ізраїль, продовжувати надавати БПЛА та інше небезпечне військове устаткування посіпакам-терористам», - заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Нельсон вказав, що Сполучені Штати координують свої дії з партнерами в Британії та Канаді. Велика Британія та Канада також ввели санкції проти компаній та осіб, залучених до виробництва іранських БПЛА та до іншої діяльності, пов'язаної з військом, повідомили у американському фінансовому відомстві.

Серед компаній, що потрапили під нові санкції - Sahara Thunder, яку в США звинувачують у тому, що вона відіграє ключову роль в розробці, виробництві та продажу тисяч іранських БПЛА, «багато з яких, зрештою, передаються до росії для застосуванні у загарбницькій війні проти України», йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Раніше в квітні Міністерство фінансів США у координації з великою Британією оголосило санкції щодо низки осіб та компаній в Ірані як відповідь на нещодавню іранську атаку на Ізраїль. Всі підсанкційні юридичні та фізичні особи, як вважають у США, пов’язані з Корпусом вартових ісламської революції та причетні до виробництва дронів «Шахед», які використовувались для атаки на Ізраїль.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.