​Росія: Ми на горе всім буржуям в світі згарище влаштуємо...


Країна-рецидивіст росія, в особі свого представника, так званого міністра закордонних справ рф Лаврова, 22 січня спробувала організувати черговий пропагандистський перфоменс у Радбезі ООН: обговорити ситуацію в Україні, а саме - нібито «терористичний удар ЗСУ по Донецьку західною зброєю». Також вона продовжує використовувати свою позицію в Раді Безпеки ООН (РБ ООН) для пропаганди кількох давніх російських інформаційних операцій.

Інститут вивчення війни ISW аналізує події, заяви російських високопосадовців.

От що ISW написав в своєму звіті: http://surl.li/pqsqr

«росія продовжує використовувати свою позицію в (РБ ООН) для пропаганди кількох давніх російських інформаційних операцій. Міністр закордонних справ росії Лавров виступив на засіданні РБ ООН, скликаному Росією, 22 січня, і звинуватив Захід у відсутності переговорів, заявивши, що росія завжди була «готова до переговорів». Проте, міністр уточнив, що росія зацікавлена лише в переговорах, які призведуть до усунення нинішнього українського уряду від влади, підтверджуючи, що росія все ще офіційно прагне до зміни режиму в Україні. Лавров продовжував заперечувати незалежність і суверенітет України, неправдиво стверджуючи, що український народ не зацікавлений у війні проти росії і що Захід штовхає Україну продовжувати війну.

Лавров порадив Заходу зрозуміти, що «формула миру» президента України — це «шлях в нікуди», стверджуючи, що «чим швидше [Захід] це усвідомить, тим краще буде і для України, і для Заходу». Він також заявив, що якщо Україна припинить війну, сотні тисяч українських життів будуть врятовані.

Лавров раніше робив подібні коментарі, припускаючи, що кремль вважає, що росія зможе окупувати більше території, оскільки війна триватиме, і що такий хід війни все більше послабить переговорну позицію України. Лавров стверджував, що «росіяни та українці будуть жити точно як брати і добрі сусіди» після того, як росія досягне своїх цілей у війні в Україні — що ISW продовжує оцінювати як повну капітуляцію України та Заходу».

Ключовою стала фраза Лаврова на засіданні РБ ООН: «Якщо Україна припинить війну, сотні тисяч» українських життів будуть врятовані». Але сторона, яка розпочала війну ще 10 років тому, не збирається виводити війська, припиняти війну…? У москві просто сподіваються, що в Україні солдати для оборони закінчаться швидше, і тоді в росії їх вистачить для наступу (про що кажуть центральні ЗМІ рф).

кремль хоче нав'язати світові хибну логіку, з тими ж наративами, в яких підготовка до нападу прирівнюється до нападу, а власна підозра про підготовку кимось до нападу прирівнюється до реальної підготовки нападу.

А політичне рівняння по-кремлівському виглядає так: ми підозрювали, що вони (Західна Європа і США) готувалися напасти на нас, використовуючи Україну, що означає, що вони справді готувалися напасти на нас, використовуючи Україну, що, у свою чергу, означає що вони напали на нас, використовуючи Україну. Тому ми ні на кого не нападали, а лише оборонялися від їхнього нападу, що лише підтверджує той факт, що ми не агресори, а жертва агресії.

Після заяв «рупора кремля» в РБ ООН декілька днів в інформаційному полі західних ЗМІ (після двох років великої війни в Україні) згадують про «ультиматум путіна», який очільник кремля поставив Байдену, ба більше, порівнюють ультиматуми дворічної давнини з сьогоднішніми. Підсумок - риторика не змінилась.

Нагадаємо, 16 грудня 2021 року, коли провідні розвідки США і Британії попереджали Україну про можливий наступ - велику війну, путін запросив Байдена на онлайн-переговори(!). Зустріч не відбулась!

17 грудня 2021 року мзс рф опублікувало проект договорів із США та НАТО, які рф вимагала підписати: від НАТО вимагалось виключити подальше розширення Організації Північноатлантичного договору у східному напрямку, тобто не приймати до альянсу держави, які раніше входили до СРСР, «відмовитися від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії», не розміщувати в Європі ракети та ядерну зброю і не проводити великих навчань поблизу російських кордонів.

В якому б заході не брав участі путін, він обов'язково нагадає про «ворог біля воріт». Ситуація нагадувала часи ультиматумів ображеного Гітлера в 38-39 роках, який за його логікою просто був змушений діяти, щоб утихомирити сусідів, що розперезалися. Всі, хто бачили опублікований на сайті МЗС проект договору зі США, ясно його оцінили. Це – не переговорна позиція, а заяв ТАРС.

Наразі росії більше ніхто не вірить. Навпаки, очільник МЗС Польщі пан Сікорский сказав: «Не можна нехтувати погрозами росіян». А Європейські політики приєдналися до петиції Антивоєнного комітету росії щодо визнання нового терміну путіна нелегітимним. В петиції, зокрема, йдеться про наступне: «Оголошуючи перебування путіна на посаді президента нелегітимним, ми хочемо чинити сильний міжнародний тиск на його режим, домогтися припинення війни в Україні та забезпечити відповідальність за військові злочини відповідно до міжнародного права».

Підстави оголосити перебування путіна на посту президента нелегітимним викладено у резолюції (повний текст резолюції https://pace.coe.int/en/files/33150) Парламентської асамблеї Ради Європи №2519 від 13 жовтня 2023 року, а також у спеціальному звіті в рамках цієї резолюції №15827 від 22 вересня 2023 року. Автор звіту – Пітер Омцігт (Нідерланди), доповідач Комітету з правових питань та прав людини наголосив:

«Ми повідомляємо правління нинішнього президента рф путіна нелегітимним після «виборів» 2024 року. Основні причини викладено у резолюції № 2519 Парламентської асамблеї Ради Європи від 13 жовтня 2023 року, а також у спеціальній доповіді у рамках цієї резолюції № 15827 від 22 вересня 2023 року».

Крім того, аналогічні формулювання про нелегітимність також містяться у резолюції Європарламенту від 2021 року щодо спрямування політичних відносин між ЄС та рф. Там йдеться, що «ЄС має засудити будь-яку спробу президента путіна залишитися на посаді після закінчення його нинішнього та остаточного президентського терміну 7 травня 2024 року на основі поправок до конституції від 2020 року, які Європарламент розцінив як ухвалені незаконно».

росія – країна рецидивіст, а її очільник визнаний цивілізованим світом – військовим злочинцем. З рецидивістами не домовляються.

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-january-23-2024

Манана АБАШИДЗЕ, Конфлікти і закони

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.