Україна розширила санкційний список росіян, причетних до переслідування українців

sanktsiyniy spisok

 
Указом Президента сьогодні введено у дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року, яке значною мірою посилило запроваджені Україною до цього часу санкції. Зокрема, до санкційного списку були включені громадяни Росії, причетні до переслідування Надії Савченко.


Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«У цьому списку з’явилися громадяни Росії, які брали участь у незаконному переслідуванні Надії Савченко. Але це лише початок», - наголосив він.

За його словами, ставлення Росії до наших громадян, яких вона незаконно утримує, не залишає Україні іншого вибору, окрім як розширювати список, тому «на наступному етапі у санкційному списку з’явиться окремий розділ».

«До нього ми будемо включати всіх осіб, причетних до політично вмотивованого кримінального переслідування в Росії всіх українських громадян. Я наголошую на слові «Всіх». Ми захищаємо кожного нашого громадянина. І кожен, хто порушує їхні права, понесе відповідальність. Ми умовно називаємо цей перелік «Список Савченко-Сенцова», але стосуватиметься він усіх політв’язнів», - підкреслив Клімкін.

Міністр повідомив, що Європарламент вже долучився до заклику формувати такий список.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.