​Колишній адвокат Дональда Трампа вимагає нового суду у справі про наклеп

Колишній адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані у вівторок звернувся до судді з проханням прийняти рішення на його користь або надати новий судовий розгляд за позовом двох співробітників виборчого процесу в Джорджії, згідно з яким його зобов’язали виплатити 148 мільйонів доларів за неправдиві звинувачення фальсифікація виборів, повідомляє агенція Reuters.

Федеральне журі у Вашингтоні зобов’язало Джуліані виплатити двом працівникам, Вандреі «Шей» Мосс та її матері Рубі Фрімен, репутаційну та емоційну шкоду, яку вони, за словами, зазнали після того, як він неправдиво заявив, що вони підтасували голоси проти Трампа.

Колишній мер Нью-Йорка, який оголосив про банкрутство після вердикту, подав судову заяву після того, як суддя у справах про банкрутство дав йому дозвіл оскаржити рішення про відшкодування збитків у справі про наклеп, якщо він фінансував це за рахунок пожертвувань, а не власних коштів.

Інші позови проти Джуліані, провідного члена юридичної команди Трампа, який намагався скасувати свою поразку на виборах 2020 року, були призупинені через процедуру банкрутства.

Присяжні винесли вердикт у розмірі 148 мільйонів доларів за наклеп у грудні після емоційних свідчень Мосс та Фрімен про расистські погрози, які вони отримали після того, як Джуліані та інші соратники Трампа звинуватили їх у приховуванні та скануванні партій незаконних бюлетенів у центрі обробки голосів в Атланті.

Адвокат Джуліані під час суду стверджував, що інші, окрім Джуліані, несуть більшу відповідальність за шкоду Фрімен та Мосс.

Перед судом федеральний суддя визначив, що Джуліані несе відповідальність за наклеп, умисне заподіяння емоційного стресу та приватну змову. Єдине питання, яке постало перед присяжними, полягало в тому, яку суму відшкодувати.

Руді Джуліані. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.